Književni razgovor: Aminatta Forna

Književni razgovor: Aminatta Forna

Književni klub Booksa u Hrvatsku dovodi nagrađivanu književnicu, članicu žirija prestižnih književnih nagrada, sveučilišnu profesoricu i aktivisticu Aminattu Fornu.

Aminatta Forna rođena je u Škotskoj, a odrasla u Sierra Leoneu i Velikoj Britaniji. Dio života provela je u Iranu, Thailandu i Zambiji. Autorica je nagrađivanih romana koji su prevedeni na dvadesetak jezika, a eseje je objavljivala u prestižnim književnim časopisima i novinama. Pisala je priče za BBC radio te radila TV doumentarce među kojima su The Lost Libraries of Timbuktu (BBC Television, 2009) i Girl Rising (CNN, 2013).

Njezin roman The Hired Man smješten u hrvatsku provinciju nakon rata bio je nominiran za nagradu IMPAC 2014, te su ga The Boston Globe, The San Francisco Chronicle, The Independent, The Evening Standard, The Australian i NZ Listener stavili na listu najboljih romana u 2013.  Njezin novi roman Sreća trenutno je u užem izboru za Ondaatje Prize i Jhalak Prize, a nominiran je i za Europsku književnu nagradu za fikciju.

Aminatta Forna razgovarat će s Miljenkom Buljević u klubu Booksa u četvrtak, 7.11. u 19 sati

Gostovanje se odvija u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 799.440,67 kn, od čega 679.524,57 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

The event is finished.

Datum

7. studenoga 2019.
Expired!

Vrijeme

19:00 - 21:00

Cost

Ulaz je besplatan.

Lokacija

Booksa
Martićeva 14d, Zagreb

Organizator

Kulturtreger
Phone
+385 1 4616 124
Email
info@booksa.hr
Website
http://www.booksa.hr