Javne galerije: Mane Mei – Poslojavanje

U sklopu programa Javne galerije, u galeriji Siva otvara se izložba Poslojavanje street art umjetnika Mane Meia.

Izložba sadrži 13 apstraktnih radova nastalih u periodu od tri mjeseca. Vrijeme korone, karantene, samoizolacije, socijalne distance – sve to skupa odigralo je veliku ulogu u realizaciji radova i oni prenose to iskustvo.

Mane Mei (pravim imenom Mario Miličić) pripada novoj generaciji suvremenih street art umjetnika koji se osim grafitima i raznim uličnim intervencijama bave i drugim vidovima vizualnih umjetnosti. Premda je na grafiti sceni aktivan još od kasnih devedesetih, kao Mane Mei počinje objavljivati radove tek krajem 2013. godine. Tada su se njegova istraživanja i iskustva rada na ulici uobličila u sada već i široj publici prepoznatljiv rad koji se može pronaći na raznim lokacijama diljem Hrvatske.

Kao i mnogi drugi istaknuti predstavnici novije grafiti subkulture Mane Mei svoj rad više ne ograničava samo na ulične prostore već u nekoliko navrata okupira i one galerijske. Izlagao je tako na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi te sudjelovao na brojnim street art festivalima.

Program Javne galerije provodi se kroz projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

The event is finished.

Datum

11. - 16. lipanj 2020.
Expired!

Vrijeme

All Day

Organizator

AKC Attack
Email
akc.attack@gmail.com
Website
https://attack.hr/