[OTKAZANO] Književni razgovor: Saša Ilić i Katarina Luketić

U sklopu projekta Korak dalje – Prema uključivoj kulturi u književnom klubu Booksa u subotu, 14. ožujka 2020. gostuje pisac Saša Ilić koji je za roman Pas i kontrabas u siječnju nagrađen NIN-ovom nagradom za najbolji roman na srpskom jeziku u 2019.

Riječ je o kompleksnom i višeslojnom romanu u kojem se vrlo vješto isprepleću različita vremena i prostori, male i velike povijesti, egzistencijalno-naturalistički i melankolično-poetički ritmovi.
.
Sa Sašom Ilićem razgovarat ćemo o nagrađenom romanu i njegovim značenjima, glazbi i jeziku, revoluciji i melankoliji, moći književnosti i udjelu političkoga u umjetnosti. Razgovarat ćemo također i o stanju u srpskoj književnosti i kulturi koje se jasno zrcali i u polemici izazvanoj dodjelom NIN-ove nagrade samome Saši Iliću.

Razgovor će voditi književna kritičarka i publicistkinja Katarina Luketić.

Foto: Jetmir Idrizi

Gostovanje se odvija u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

The event is finished.

Datum

14. ožujka 2020.
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:30

Lokacija

Booksa
Martićeva 14d, Zagreb

Organizator

Kulturtreger
Phone
+385 1 4616 124
Email
info@booksa.hr
Website
http://www.booksa.hr