Poezija na živo – Dorta Jagić

U utorak, 7. srpnja 2020. u Booksinom parku gostuje pjesnikinja Dorta Jagić.

Na tribini će Dorta čitati nove neobjavljene pjesme i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Dorta Jagić (1974), piše poeziju, kratke priče, putopise i eseje. Dosad je objavila pjesničke knjige Plahta preko glaveTamagochi mi je umro na rukamaĐavo i usidjelicaKvadratura dugeKauč na trgu i Kafkin nož, knjige proze KičmaS tetovažom nisi sam,  leksikon Mali rječnik biblijskih žena, putopise Prolazi i pukotine te knjigu eseja Veće od kuće. Njezine pjesničke knjige te pojedini ciklusi prevođeni su na brojne jezike, i uvrštena je u domaće i strane antologije pjesništva.

Osim pjesničke nagrade Goranovo proljeće za debitante, dobitnica je međunarodne nagrade Balkan Grand Prize for Poetry u Rumunjskoj te The European Poet of Freedom Award u Poljskoj za knjigu Kauč na trgu. Dobitnica je i Goranovog vijenca za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji, te nagrade hrvatskoga PEN-a Višnja Machiedo za knjigu eseja Veće od kuće. Dugi niz godina vodi radionice pisanja poezije te prevodi poeziju i prozu s njemačkog i engleskog jezika. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.

Gostovanje se odvija u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

The event is finished.

Datum

7. srpnja 2020.
Expired!

Vrijeme

20:00 - 21:00

Lokacija

Booksa
Martićeva 14d, Zagreb

Organizator

Kulturtreger
Phone
+385 1 4616 124
Email
info@booksa.hr
Website
http://www.booksa.hr