“Šarene priče” u OŠ Gustava Krkleca

Autonomni kulturni centar Attack! kroz projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi provodi aktivnost izvedbe predstave za djecu Šarene priče kazališta sjena Tripstih. Predstava se izvodi u zagrebačkim vrtićima i školama koje pohađaju i djeca izbjeglice i azilanti smješteni u Prihvatilištu za strance Porin, a u ponedjeljak, 11. studenog 2019. gostuje u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Travnom.

Zbornik Šarene priče nastao je u suradnji Centra za mirovne studije i Arhitektonskog fakulteta. Priče su ispričale izbjeglice koje su svoj privremeni ili stalni dom našle u Hrvatskoj. Cilj slikovnice i same predstave je upoznavanje priča iz drugih kultura kako bi upoznali svijet oko sebe i shvatili da je raznolikost društva važna. Predstava ima edukativan karakter, prvenstveno je namijenjena djeci do 12 godina starosti.

O PREDSTAVI:

Putujući po svijetu, pripovjedačice uplovljavaju u Tunis. U Tunisu uživaju u bogatoj tuniskoj kuhinji i sjećaju se prijatelja, koji kao dječak nije volio hranu. Zatim na letećem tepihu i zmaju putuju dalje. Vlakom potom stižu u Iran. U Iranu susreću čovjeka koji je nesebično pomogao njihovom vlaku da izbjegne nesreću i nastavi dalje putovanje.

Kombinirajući živo i lutkarsko kazalište, predstava je puna zanimljivih kako dramaturških tako i vizualnih rješenja. Karton, kutije i konop u ovoj su predstavi oživljeni na suptilan i šarmantan način. Prepuna topline, boja i nježne duhovitosti, predstava vodi najmlađe gledatelje na uzbudljivo putovanje i upoznaje ih s novim, nepoznatim kulturama.

Izvedba predstave organizirana je u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

 

The event is finished.

Datum

11. studenoga 2019.
Expired!

Lokacija

OŠ Gustava Krkleca
Ul. Božidara Magovca 103, 10010, Zagreb

Organizator

AKC Attack
Email
akc.attack@gmail.com
Website
https://attack.hr/