Šetnja iza ugla – priča o zagrebačkim parkovima

U nedjelju, 21. lipnja, u 12 sati u parkiću ispred Bookse Saša Šimpraga održat će predavanje o zagrebačkim parkovima i vrtovima.

Mjesto gdje se danas nalazi Booksa i parkić ispred nekad je bio dijelom jednog od najstarijih zagrebačkih vrtova kojem danas gotovo da i nema traga. Kratki pregled povijesti vrtova i parkova Zagreba dotaknut će se ne samo onih najstarijih, najvećih, najmodernijih, najboljih, privatnih i javnih, već i onih budućih.

Tijekom predavanja predviđena je i kratka šetnja iza ugla, odnosno, posjet jednom budućem parku koji karakterizira kaskadno oblikovanje.

Saša Šimpraga je analitičar prostora, publicist i aktivist. Autor je knjige Zagreb, javni prostor i urednik nekoliko knjiga u području arhitekture i umjetnosti. Osnivač je i voditelj platforme 1postozagrad koja se volonterski bavi poboljšanjima Zagreba.

Fotografija: Jurkovićeva ulica, Saša Šimpraga

Program se odvija u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

The event is finished.

Datum

20. lipnja 2020.
Expired!

Vrijeme

12:00 - 13:00

Lokacija

Booksa
Martićeva 14d, Zagreb

Organizator

Kulturtreger
Phone
+385 1 4616 124
Email
info@booksa.hr
Website
http://www.booksa.hr