Dani Dugava: Živa knjižnica – Ne sudi knjigu po koricama

U sklopu programa Dani Dugava 2019. prepunog dobrosusjedskih vibri za uključivi kvart, organiziramo i Živu knjižnicu, koncept kojeg su, motivirani ubojstvom prijatelja, prvi put proveli mladi Danci 2000. godine s ciljem prevencije nasilja među mladima. Žive knjige pripadnici su marginaliziranih skupina koji se susreću s raznim, duboko ukorijenjenim pretpostavkama o sebi. Razlika između ove i ostalih knjižnica je u tome što su knjige iz naše knjižnice stvarni ljudi! I umjesto da ih čitamo, s njima razgovaramo.

Dođite u Živu knjižnicu na druženje s ljudima-knjigama i preispitajte svoja uvjerenja, stavove i predrasude. Upoznajte ljude koji su po nečemu drugačiji, ali nadasve originalni, autentični i inspirativni.

Program se odvija u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kutlura Kulturtreger.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 

The event is finished.

Datum

1. lipnja 2019.
Expired!

Vrijeme

13:15 - 14:15

Cost

Sudjelovanje je besplatno.

Lokacija

Centralni park u Dugavama

Organizator

Građanska inicijativa Dugave
Email
gidugave@gmail.com
Website
https://www.facebook.com/Graanska-inicijativa-Dugave-690693497747987/

Other Organizers

Centar za mirovne studije
Phone
+385 1 482 00 94
Email
cms@cms.hr
Website
https://www.cms.hr/hr
Savez udruga Operacija Grad
Phone
+ 385 (0)1 78 98 732
Email
operacijagrad@gmail.com
Website
https://operacijagrad.net/