Arapska večer: plesno i gastronomsko druženje

24. rujna 2019
Arapska večer: plesno i gastronomsko druženje

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Nakon što je u ožujku programom Drugačija glazba započela javna kampanja projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi, nakon ljetne stanke, u petak, 20. rujna 2019. vratili smo se u Autonomni kulturni centar Attack, ovog puta s događajem pod nazivom Arabian Night.

Ambient i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, puštali su Indra, Blue Forest i Hand of Damaru. Uz plesni dio, posjetitelji su mogli uživati i u degustaciji specijaliteta arapske kuhinje.

Program Drugačija glazba provodi se kroz projekt Korak daljeprema uključivoj kulturi u kojem, uz AKC Attack sudjeluju Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut, Udruženje za razvoj kulture “URK”, Što, kako i za koga/WHW, Kontejner – Biro suvremene umjetničke prakse i Centar za mirovne studije.

Riječ je o organizacijama čije aktivnosti uključuju osobe različitih kultura, počivaju na razmjeni i doprinose dvosmjernom procesu dijaloga, s ciljem izgradnje otvorenog i uključivog društva. Kroz ovaj projekt nastavljaju svoje zalaganje za uspostavu Interkulturnog društvenog centra, koji bi odgovorio na potrebe šireg civilnog društva za zajedničkim prostorom djelovanja, ali i na brojne i raznolike potrebe lokalne zajednice.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega 679.524,57 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj najave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte i…

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Dokument je nastao kao iskaz potrebe platforme Upgrade za prikazivanjem zagovaračkih napora platforme i njenih članica u posljednje četiri godine te kako bi se prikazao pregled okolnosti, kako vanjskih tako i unutarnjih, u kojima platforma djeluje danas.