Pozivamo sve da nam se u srijedu, 12.4. u 17:30 sati, pridruže na otvorenju izložbe “Gradimo drugačiji kvart” nastalu u suradnji Platforme Upgrade, Centra mladih Ribnjak, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Udruge bivših učenika ŠPUD-a, Zelene akcije i AKC Attack-a u Galeriji Usput (Ribnjak 38, Zagreb).

Izložba “Gradimo drugačiji kvart”  uvest će vas u zanimljive priče prikazane kroz medije fotografije i stripa, a nastale na radionicama “Popravimo zajedno!” u suradnji sa Zelenom akcijom i ŠPUD-om i “Radionici stripa za srednjoškolce/ke” u suradnji s AKC Attackom.

Izložba će biti otvorena od 12.4. do 16.4. u Galeriji Usput gdje usput kada idete prema Parku Ribnjak i Centru mladih Ribnjak možete pogledati zanimljive radove srednjoškolaca/ki.

O RADIONICI POPRAVIMO ZAJEDNO!

Gradnja drugačijeg kvarta podrazumijeva i gradnju drugačijeg odnosa prema stvarima koje koristimo u svakodnevici – alatima, elektronici, igračkama, itd. Zbog toga smo 1. travnja sa Zelenom akcijom organizirali radionicu „Popravimo zajedno!“ gdje su građani/ke mogli/e donijeti jedan predmet koji mogu nositi u rukama kako bi ga se popravilo, a sve to su fotografski popratili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Šarafilo se, lemilo i isprobavalo razne predmete koje su iskusni volonteri/ke uspješno popravili i vratili u funkcionalno stanje, čime smo htjeli gajiti principe održivosti, međugeneracijskih susreta i zajedništva u kvartu.

O RADIONICI STRIPA ZA SREDNJOŠKOLCE/KE

Interkulturalnost je vrijednost koja se treba učiti od mladosti, a upravo zbog toga smo organizirali radionicu stripa za srednjoškolce/ke pod vodstvom umjetnice Ene Jurov, kako bi se kroz kreativni medij stripa mlade učilo o tome što je to i kako izgleda interkulturalnost.

Organizatori: Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak

Partneri: UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zelena akcija, AKC Attack! i Galerija Usput

Voditeljica galerije: Lada Vlainić

Izlagači: Učenice i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (mentor: prof. Vladimir Šimunić) i sudionici Radionice stripe za srednjoškolce/ke (voditeljica: Ena Jurov)

Postav izložbe: Lada Vlainić i Bernarda Cesar

Oblikovanje izložbe: UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb

Izložba “Gradimo drugačiji kvart” organizirana je u sklopu projekata “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart” i “Interkulturni grad” koji su ostvareni uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.

Ovaj događaj organizira se u sklopu kampanje “Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu”.