Interkulturni vikend s Booksom u parku

17. lipnja 2019
Interkulturni vikend s Booksom u parku

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Program Booksa u parku odvija se sredinom lipnja u sklopu manifestacije Design District Zagreb. U tih nekoliko dana Booksa se seli u mali park pokraj kipa fra Grge Martića. Program nudi ponešto za svakoga – tu je mali sajam knjiga, promocije, razgovori, muzički program, druženje…

Ove godine bogati program preselio je dio događanja u samu Booksu, gdje je u okviru projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi održana predstava Šarene priče. Riječ je o uzbudljivoj putopisnoj predstavi Kazališta sjena Tripstih koja najmlađe gledatelje upoznaje s novim, nepoznatim kulturama.

Na radionici izrade naljepnica Mario Miličić male je kreativce podučio tehnici izrade naljepnica pomoću raznobojnih samoljepljivih folija. Usvajanjem ove jednostavne, ali efektne tehnike naučili su još jedan način kako kreativno izraziti svoj stav.


Program je organiziran u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kutlura Kulturtreger.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Pročitajte i…

Poezija na živo – Dorta Jagić

Poezija na živo – Dorta Jagić

Pjesnikinja Dorta Jagić i voditelj Ivan Šamija razmjenjivali su iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Tereti – fiktivni solo cirkus

Tereti – fiktivni solo cirkus

U sklopu programa Situacije na Trešnjevačkom placu održan je performans Cirk POZORa – fiktivnog solo cirkusa pod nazivom “Tereti (pokretna teretna instalacija)”.