Javne galerije: Boje u parku

4. listopada 2019
Javne galerije: Boje u parku

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Dokazano je da boje imaju pozitivan utjecaj na ljude te da određene boje mogu djelovati na raspoloženje. U ovom slučaju boje su, barem na kratko, osvježile park, i to zahvaljujući petero zagrebačkih street art i grafiti umjetnika.

Goran Pavić Sefo, Modul Osam, Anonimus, Panda i Score u petak, 29. rujna 2019. oslikavali su drvene ploče u parku kod 1. tehničke škole Tesla. Proces nastanka umjetničkih djela uživo su mogli pratiti slučajni i namjerni prolaznici, od kojih su se neki i pridružili autorima u oslikavanju panoa. Ploče su u parku ostale izložene do kraja dana i tako na jedan dan promijenile njegovu uobičajenu vizuru.

Program Javne galerije provodi se kroz projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Pročitajte i…

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Dokument je nastao kao iskaz potrebe platforme Upgrade za prikazivanjem zagovaračkih napora platforme i njenih članica u posljednje četiri godine te kako bi se prikazao pregled okolnosti, kako vanjskih tako i unutarnjih, u kojima platforma djeluje danas.