Platforma Upgrade početkom svibnja krenula je s novom kampanjom Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu. Njome se široj javnost kroz raznolike aktivnosti članica Platforme  žele približiti teme interkulturalnosti, integracije i stvaranje inovativnog modela interkulturnog-društvenog centra u Zagrebu.

U kampanji sudjeluju organizacije, članice, Platforme Upgrade koje se bave kulturom, umjetnošću i mladima kao i organizacije čija su glavna područja djelovanja integracija, ljudska prava, održivo življenje i zaštita okoliša: Autonomni kulturni centar – Attack, Centar za mirovne studije (CMS), KONTEJNER –  biro suvremene umjetničke prakse, Kulturtreger (Booksa), KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Multimedijalni institut (MI2, Mama), Savez udruga Operacija Grad, Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb (UBU), Udruženje za razvoj kulture “URK” (Močvara), kustoski kolektiv What, How & for Whom (WHW), Zelena akcija i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG).

Sve organizacije pridonose kampanji organizacijom i produkcijom događaja na različitim lokacijama u gradu Zagrebu s naglaskom na približavanje raznolikog i inkluzivnog društva i kulture svima. 

Naziv kampanje Svijet u Zagreb, Zagreb svijetu je krilatica kojom se želi pokazati da unatoč izazovnom vremenu pandemije, potresa i “novih normalnih” okolnosti u gradu živi raznoliko društvo koje je svijet u malome i otkriva da ponekad možemo umjesto avionom u druge zemljame već u svojoj blizini pronaći nove kulture, zanimljive lokacije, ljude, inicijative, organizacije i događaje. 

Kampanja je dio projekta  “Upgrade – Istraživanje potencijala interkulturnog društvenog centra” kojim se želi pridonijeti transformaciji kulturnog sustava odmičući se od shvaćanja kulture kao isključivo sektorske politike, približujući je i povezujući s drugim područjima društvenosti, obrazovanja i integracije. Upgrade time želi odgovoriti na realne potrebe koje se nameću novom slikom grada, istražiti koji bi utjecaj ustanova kao interkulturni-društveni centar imala na lokalnu zajednicu te otvoriti prostor kulturnih i umjetničkih praksi svim stanovnicima te zajednice. Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura Nova”.