Književni razgovor: Vinicius Jatoba

25. studenoga 2019

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

U sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi u srijedu, 20. studenog u književnom klubu Booksa gostovao je nagrađivani brazilski književnik i dramatičar te filmski i književni kritičar Vinicius Jatoba

S autorom koji u Zagrebu boravi na Pogonovoj umjetničkoj rezidenciji razgovarali smo o njegovom književnom i umjetničkom radu, o romanu kao žanru i sumnjičavosti spram njega, o pisanju kratkih priča i kako im pristupa.

U razgovoru s Miljenkom Buljević Jatoba je govorio i o društvenom i kritičkom angažmanu; o tome kako su se migracije i miješanje kultura odrazile na brazilsku književnost te o važnosti autonomnih prostora za razvoj slobodne misli. “Ne uzimajte ove prostore zdravo za gotovo. Toliko su fragilni i mogu nestati za čas”, poručio je zagrebačkoj publici.


Gostovanje Viniciusa Jatobe održano je u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 799.440,67 HRK, a iznos EU potpore je 679.524,57 HRK.

Organizacija dogđaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte i…

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Platforma Upgrade i Interkulturni društveni centar

Dokument je nastao kao iskaz potrebe platforme Upgrade za prikazivanjem zagovaračkih napora platforme i njenih članica u posljednje četiri godine te kako bi se prikazao pregled okolnosti, kako vanjskih tako i unutarnjih, u kojima platforma djeluje danas.