Neočekivano: Grad na drugi pogled

1. srpnja 2019
Neočekivano: Grad na drugi pogled

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Fotografije Grupe krenimo koje smo imali priliku vidjeti na izložbi “Neočekivano” na tuškanačkom igralištu donose prizore neistraženih gradskih dvorišta, haustora, krovova zgrada, napuštenih i ruševnih kuća i propalih tvornica.

Bilježeći neočekivane trenutke od zabačenih kvartova do umirujućih šuma, članovi Grupe Krenimo prikazuju grad kao otvorenu, nikada dovršivu cjelinu. Pogledajte dojmove s izložbe ↓


Izložba je organizirana u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kutlura Kulturtreger.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Pročitajte i…

Poezija na živo – Dorta Jagić

Poezija na živo – Dorta Jagić

Pjesnikinja Dorta Jagić i voditelj Ivan Šamija razmjenjivali su iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Tereti – fiktivni solo cirkus

Tereti – fiktivni solo cirkus

U sklopu programa Situacije na Trešnjevačkom placu održan je performans Cirk POZORa – fiktivnog solo cirkusa pod nazivom “Tereti (pokretna teretna instalacija)”.