Platforma Upgrade ima mnoštvo zanimljivih organizacija članica koje se bave kulturom, umjetnošću, mladima kao i one kojima je glavni fokus promicanje interesa i aktiviranja društva u području integracija, ljudskih prava, održivog življenja i zaštite okoliša. 

Zelena akcija

Zelena akcija je udruga članica Platforme Upgrade koja se ističe radom na unaprjeđenju sustava zaštite okoliša na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. Cilj djelovanja Zelene akcije je zaštita okoliša i prirode te poticanje razvoja prema niskougljičnom društvu pri čemu se vode principima društvene pravde i sistemske promjene. Najveću pažnju pridaju aktivnostima usmjerenima na poticanje sudjelovanja javnosti u donošenju odluka o okolišu te na poboljšanje kvalitete života u Hrvatskoj.

Projekt Biciklopopravljaona je dio mnoštva društveno korisnih i zanimljivih aktivnosti Zelene akcije, a u sklopu Platforme Upgrade dio je aktivnosti kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu kojima se zagovara za interkulturni-društveni centar u Zagrebu. 

Biciklopopravljaona

Biciklopopravljaona se nalazi u Zagrebu na adresi Frankopanska 1. Ona je besplatni, volonterski i participativni servis za bicikle u kojem svi zainteresirani svakog četvrtka od 17 do 20 sati mogu sami ili uz pomoć volontera i volonterki popraviti svoj bicikl. Za vrijeme trajanja COVID-19 pandemije dolazak je potrebno najaviti na broj 099 314 9694.

Osim promicanja biciklizma kao okolišno prihvatljivog oblika transporta te promicanja ponovne uporabe, cilj Biciklopopravljaone (BicPopa) je i društvena solidarnost kroz stvaranje prostora u kojem građanke i građani pomažu jedni drugima. Stoga je postao svojevrsno (interkulturno) mjesto susreta lokalne zajednice, uključujući naše nove sugrađane/ke – azilante i tražitelje azila.

Otkad je počela s radom na ljeto 2009. godine, Biciklopopravljaona je mjesto gdje je do danas obavljeno više od 7.500 popravaka te je čak više od 600 napuštenih bicikala ovdje našlo nove vlasnike. 

Cjelokupni rad Biciklopopravljaone Zelene akcije u proteklih 11 godina javno je prepoznat kao pozitivna priča koja promiče vrijednosti poštenja, dobrote, humanosti i hrabrosti te je kao prvi volonterski biciklistički servis u Hrvatskoj postao jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Ponos Hrvatske”.

Zato, nemojte oklijevati i  s volonterima u BicPopu pripremite svoje najbolje prijatelje s pedalama za ljeto na kotačima!