Nije prvoaprilska šala! Pozivamo vas na druženje uz popravljanje u društvu ekipe iz Zelene akcije – u subotu, 1. travnja, od 11:00 do 14:00 u Centru mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1, Zagreb).

Ponesite svoje male kućanske aparate (električne i neelektrične) i druge predmete koje možete donijeti u vlastitim rukama, a naši volonteri će ih – uz vaše sudjelovanje! – nastojati popraviti.

Ovakva popravljanja uz druženje, odnosno druženja uz popravljanje (i učenje!) u mnogim su zemljama poznata i kao Repair Caffee-i, a osim što su zabavna, okupljaju lokalnu zajednicu i promiču društvenu solidarnost, razmjenu znanja, učinkovitu uporabu resursa i takozvanu cirkularnu ekonomiju – kao odgovor na klimatsku krizu i širu krizu okoliša.

Ako smo vas zainteresirali i razmišljate o tome da dođete popraviti neki od svojih predmeta, molimo vas da nam se prije dolaska najavite i javite koji biste predmet htjeli popraviti te o kakvom kvaru/problemu se radi – kako bismo mogli pripremiti odgovarajuće alate i dijelove. Tako znatno povećavamo izglede da popravak bude uspješan. Svatko može donijeti samo jedan predmet koji možete ponijeti u rukama. Javite nam se na broj 099 314 9694 ili e-mail tonfa@zelena-akcija.hr do 31.3.

Na radionicu su dobrodošle i dobrodošli svi: bilo da idete u školu, studirate, radite, trenutno ste nezaposleni ili u mirovini; bez obzira na rod, spol, seksualnu orijentaciju, etnicitet ili nacionalnost ili vaš status u Hrvatskoj – jedini uvjet je vaša zainteresiranost.

Ako ste umirovljeni ili aktivni električar, elektroničar, mehaničarka, stolar, postolarka, krojač… ili ste općenito vješti u radu s rukama i želite drugima volonterski pomoći, javite nam se najkasnije do 29.3. na gore navedene kontakte i vidjet ćemo kako vas uključiti.

Ova pilot radionica zajedničkog popravljanja prva je u organizaciji Zelene akcije, ali vjerojatno neće biti zadnja.

—–

Radionica se organizira u sklopu projekta “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart” koji vodi organizacija Operacija grad, a partneri na projektu su ustanova Centar mladih Ribnjak i organizacije AKC Attack, Centar za mirovne studije, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Zelena akcija, Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb. Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo. 

Ovaj događaj organizira se u sklopu kampanje “Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu”.