Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak kroz program Gradimo drugačiji kvart pokreću mnoštvo zanimljivih aktivnosti koje će se održavati do kraja travnja 2023. Jedan od zanimljivih događaja jest radionica stripa koja će se održavati u četvrtak, 23. i petak, 24.2. od 18 sati u prostoru kluba u prizemlju Centra mladih Ribnjak.

Pozivamo sve srednjoškolce i srednjoškolke koji žele napraviti svoj strip, naučiti kako posložiti priču i grafike da se prijave putem prijavnice na poveznici https://forms.gle/2Jnk7asTXtQDbX987 . Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave su obavezne i otvorene do 21.2. u 16:00 sati. Broj polaznika je ograničen.

O RADIONICI STRIPA

Na radionici polaznici/e crtati će kratke stripove, koji obuhvaćaju 1- 2 table, odnosno stranice. Prvo će se zajednički osmisliti tema, po kojoj će se zatim kreirati scenariji za strip. Zajednički će se komentirati scenariji, koji će se upotpunjavati prije nego se krene u sljedeću fazu stvaranja stripa. Faza kreiranja stripa odvijati će se u grupama po dvoje, gdje ce uloge biti podijeljen na osobu koja crta i onu koja piše priču. Na kraju radionice kolektivno će se izraditi naslovna stranica i prelomiti stripove u zajednički fanzin A5 formata.

Trajanje radionice je 90 min oba dva dana.

O VODITELJICI RADIONICE

Radionicu će voditi Ena Jurov koja se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.

Radionica stripa za srednjoškolce/ke organizira se u sklopu projekta “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart ” koji vodi organizacija Operacija grad, a partneri na projektu su ustanova Centar mladih Ribnjak i organizacije AKC Attack, Centar za mirovne studije, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva Zelena akcija,Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb. Projekt je ostvaren je uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.Radionica je dio kampanje platforme Upgrade pod nazivom “Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu”