Dani Dugava: Zajedno za otvoreno i uključivo društvo

4. lipnja 2019
Dani Dugava: Zajedno za otvoreno i uključivo društvo

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Prve dane lipnja proveli smo u Novom Zagrebu, na Danima Dugava – dvodnevnom festivalu koji okuplja lokalnu zajednicu te izbjeglice i azilante iz centra Porin, kao i sve ostale sugrađane koji se žele upoznati s novim kulturama i okušati u novim vještinama.  Bogat radionički, glazbeni, književni i likovni program i ove godine pratila je dobra volja za razvijanje interkulturnog dijaloga i inkluzije

U sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi organizirali smo Živu knjižnicu – druženje s “ljudima-knjigama” u kojem upoznajemo naše (nove) sugrađane i njihove priče. Djeca i odrasli imali su priliku naučiti vještinu izrade afro maski i zabaviti se na radionici afro plesa. Street-art umjetnik Mane Mei muralom je ukrasio zid knjižnice u Dugavama, a uz sve to uživali smo u gastronomskim delicijama Afrike i Bliskog istoka. 

FOTO: Građanska inicijativa Dugave

Održani program dio je projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Pročitajte i…

Poezija na živo – Dorta Jagić

Poezija na živo – Dorta Jagić

Pjesnikinja Dorta Jagić i voditelj Ivan Šamija razmjenjivali su iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Tereti – fiktivni solo cirkus

Tereti – fiktivni solo cirkus

U sklopu programa Situacije na Trešnjevačkom placu održan je performans Cirk POZORa – fiktivnog solo cirkusa pod nazivom “Tereti (pokretna teretna instalacija)”.