Pokretna lica – interaktivnost materijala

24. prosinca 2019

Korak dalje: prema uključivoj kulturi

Projekt je nastavak zalaganja organizacija civilnog društva u okviru platforme Upgrade za uspostavljanje novog društveno-kulturnog centra koji će služiti brojnim i raznolikim potrebama građana i odgovoriti na aktualne društveno-kulturne izazove s kojima se Zagreb suočava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

=

Udruga KONTEJNER|biro suvremene umjetničke praske u suradnji s udrugom Radiona.org, u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi”, organizirala je dvodnevnu radionicu pod nazivom “Pokretna lica – interaktivnost materijala”, koja se održala 21. i 22. prosinca 2019.

Polaznici radionice bavili su se izradom vlastitih interaktivnih instalacija tijekom kojih su savladali osnove mehatronike, robotike i elektronike. Uz vodstvo mentora Vedrana Relje i Goraa Mahovlića polaznici su osmislili izgled instalacija, izradili su i oblikovali podloge koje su im bile temelj za postavljanje elektro-motora i senzora, definirali su dijelove koji će biti pokretni i interaktivni te su ih počeli povezivati s elektornikom i senzorima.

Radionica je za cilj imala povezivanje maker/hacker kulture s novim praksama hibridnih umjetnosti te sudjelovanja u ko-kreaciji kompetentnih i vještih pojedinaca koji žele savladati nove vještine i imati razumijevanje o svim radnim procesima potrebnim za stvaranje interaktivne instalacije temeljene na elektronici i mehatronici.

Radionica je organizirana u sklopu projekta Korak dalje – prema uključivoj kulturi koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 799.440,67 kn, od čega 679.524,57 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Pročitajte i…

Poezija na živo – Dorta Jagić

Poezija na živo – Dorta Jagić

Pjesnikinja Dorta Jagić i voditelj Ivan Šamija razmjenjivali su iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Tereti – fiktivni solo cirkus

Tereti – fiktivni solo cirkus

U sklopu programa Situacije na Trešnjevačkom placu održan je performans Cirk POZORa – fiktivnog solo cirkusa pod nazivom “Tereti (pokretna teretna instalacija)”.